In het NPO Radio 1 programma “Kunststof” van 4 december 2018 is schrijver Jan Paul Schutten te gast. Wij zullen je niet verder storen. Lees en luist zelf naar Kunststof… stof om over na te denken.

Het “Ultra-perfecte Heelal”

“Die vlekken die je ziet, dat patroon, is helemaal perfect! Echt super, mega, ultra-perfect! Als het ook maar iets anders zou zijn, zou het heelal met een Big Rip te maken krijgen. Of het zou juist imploderen. Als je nog de andere krachten erbij haalt, de zwakke kernkracht, de sterke kernkracht: heel veel factoren, die kloppen ook tot de miljoenste precies.”

“Dus alles is precies in evenwicht.”

Het Heelal in Evenwicht

Coen Verbaak, de presentator, reageert met: “Dus alles is precies in evenwicht.”.

Jan Paul Schulten vervolgd: “Alles klopt. Dus als er een reden is om in een Schepper te geloven, dan is dat het. Het klopt te perfect om zomaar toeval te zijn.” (32e minuut en later)

“Is dit dan geen ijzersterk argument?” Vraagt Coen aan Jan. “Dat is een supersterk argument, maar er is nog een argument…”

Luister mee vanaf 6.10 minuten.

“Dat is een supersterk argument, (…)”

 

 

De zon en de maan bewegen (in hun baan) volgens een (nauwkeurige) berekening.”
(De Koran, Soerat ar-Rahmaan: 5)

 

 

U kunt geen tekortkomingen zien in de schepping van de Barmhartige.”
(De Koran, Soerat al-Moelk: 3)

Betelgeuse, de Arabische ster

Jan spreekt ook even over de ster Betelgeuse. Wist je dat Betelgeuze een Arabische naam heeft? (ICA Weetjes) Betelgeuze (alpha Orionis) is na Rigel de helderste ster in het sterrenbeeld Orion.

De ster staat ook bekend als Betelgeuse, Betelgeux, Beteiguex en Al Mankib. De naam van de ster is van oorsprong Arabisch. In die taal heet de ster yad al-djoeza (hand van de reus), maar door een leesfout is de naam van de ster in de westerse talen van ibt al-djoeza (oksel van de reus) afgeleid.

Doe snel meer kennis op op een leuke manier bij ICA: jouw islamitische campus!

 

Pin It on Pinterest