Aangesloten organisaties

Eendracht maakt macht. Benieuwd welke Islamitische organisaties  een bijdrage hebben geleverd aan ons platform? Je leest het hier.

UwKeuze.net

Www.uwkeuze.net ving aan in 1427 H. (2006 n.C.) en is een initiatief van en wordt beheerd door broeder ‘Abdoellaah Bekx, die onder de koenyaa (bijnaam) Aboe Yoesoef ‘Abdoellaah ook veel vertaalwerkzaamheden verricht, zowel voor www.uwkeuze.net alsook voor de non-profit uitgeverij Momtazah (www.momtazah.net) waar hij de oprichter van is, al-h’amdoelillaah. Anno 1440 H. (2018 n.C.) bevat www.uwkeuze.net meer dan 450 artikelen over uiteenlopende onderwerpen, zo’n 20 gratis e-boeken en meer dan 600 leerzame en motiverende afbeeldingen. In 1437 H. (2016 n.C.) zijn we ook van start gegaan met ons YouTube kanaal Islamitische lichtenAl-h’amdoelillaah. Ga naar UwKeuze.net voor meer informatie.

Stichting Bekeerling

Stichting Bekeerling zet zich in voor iedereen met interesse in de Islam. De Islam is een hot item. Veel mensen die zich bekeren tot de Islam zien door de bomen het bos niet meer. Praktijkgerichte informatie is niet altijd beschikbaar en infobesitas zorgt ervoor dat de zoektocht naar kennis op tal van manieren wordt belemmerd. Wij geloven dat iedere bekeerling handvaten mee moet krijgen zodat diegene op eigen houtje zijn aangenomen geloof kan ontdekken. Met Stichting Bekeerling willen wij hen daarmee helpen. Alles wat te maken heeft met het verbeteren en vergemakkelijken van hun weg om kennis te vergaren, is onze taak! 

Stichting Bekeerling voert in en buiten Nederland ruim 26 projecten uit.

Amanah Uitvaartzorg

Amanah Islamitische Uitvaartzorg Nederland Verzorgt op een deskundige en betrouwbare wijze de uitvaart van uw naasten, volgens de 
Islamitische voorschriften. 

Stichting Islamitische uitvaartzorg Amanah zet zich ook in voor een eigen begraafplaats met onbepaalde grafrust.

Soelaas Zusterhulp

Project Soelaas stelt zichzelf ten doel om ervoor te zorgen dat geen één bekeerde zuster in haar eentje met problemen door het leven moet, zonder dat de moslimgemeenschap haar steunt. Middels adviezen, tips, het delen van (nare) ervaringen en openheid trachten wij hen op de beste manier bij te staan. Wij stellen steunpakketten beschikbaar om haar bij te staan en hopelijk haar innerlijke geloof (imaan) te versterken, en koppelen hen indien nodig aan een buddy zodat ze een luisterend oor heeft. Moge Allah subhanahu wa ta’ala ons allen hierbij steunen. 

Dyaa Hulpverlening

De moslimgemeenschap in Nederland heeft te kampen met vele problemen van allerlei aard. In de visies van reguliere behandelaars krijgen religie en zingeving vaak weinig tot geen aandacht. Aan de andere kant is uit diverse onderzoeken gebleken dat de reguliere geestelijke gezondheidszorg veelal tekortschiet in de behandeling van moslimpatiënten. De interventies van behandelaars sluiten niet of nauwelijks aan bij het denken en voelen van deze patiënten, noch bij de wijze waarop zij hun leven vorm willen geven. Het gevolg is dat adviezen niet worden opgevolgd, er vroegtijdige uitval is en de behandeling nauwelijks effectief blijkt.

De problematiek binnen de moslimgemeenschap en de belemmeringen binnen de reguliere geestelijke gezondheidszorg en hulpverleningsorganisaties hebben ertoe geleid dat er een noodzaak is ontstaan voor een trainingsbureau en hulpverlening geïnspireerd door de islamitische geloofsovertuiging, en daarmee de oprichting van Dyaa.

Nationaal Zakaat Fonds NZF Online Islam Cursus

  Nationaal Zakaat Fonds

  Het Nationale Zakaat Fonds vergroot de bewustwording onder Nederlandse en Belgische moslims en voert diverse projecten uit om de samenleving te dienen.

  De zakaatgelden worden voor 100% besteed aan zakaat-gerechtigde doelen.

  Hijama.nl 

  Wij willen deze alternatieve geneeswijze, bekend onder de naam hijama, onder de aandacht brengen van het grote publiek omdat wij van mening zijn dat het uitvoeren van deze therapie veel profijt met zich meebrengt.

   

  De-Koepel Moskee (BE)

  De-Koepel moskee is een vereniging met als hoofddoel de belangen van Nederlandstalige moslims te behartigen en te ondersteunen, dit door het verlenen van religieuze / educatieve diensten en door te streven naar gelijke rechten en maatschappelijke integratie van alle moslims. Een ander doel dat nauw aan het hart ligt is het bouwen van bruggen tussen de verschillende gemeenschappen.

  Om de samenwerking tussen de verschillende gemeenschappen te bevorderen organiseren en steunen we activiteiten die de gemeenschappen ten goede komen.

  Islam Coaching

  Islam Coaching is een organisatie die mensen zowel nationaal als internationaal in beweging wilt brengen om te blijven groeien. Wij van Islam Coaching richten ons op persoonlijke groei en levensontwikkeling voor zowel Moslims als niet-Moslims. Dit doen we onder meer door de beste seminars, trainingen en workshops in Nederland en in België te organiseren. Islam Coaching is een initiatief van het in 2011 opgerichte frisse ”Life & Success” coachingsbedrijf Focus On Your Future. Wij hebben coachingstrajecten gericht op verschillende levensdimensies als school, werk, gezondheid, geloof, huwelijk en nog veel meer levensvraagstukken. Stuur ons gerust een e-mail en laat ons weten waar wij jou van dienst mee kunnen zijn. Islam Coaching houdt zich bezig met het coachen, motiveren en inspireren van zowel Moslims als niet-Moslims. Het is 70% coaching en 30% kennis over de Islam, ondersteund door de Koran en de Soenna. Wij streven ernaar om maandelijks workshops en trainingen te organiseren met topsprekers die motiveren om te blijven groeien, zodat iedereen in een omgeving van geïnspireerde mensen kan blijven. Ook bieden wij diverse coaching aan zoals personal coaching, telefoon coaching, email coaching en relatie coaching. Groei mee en ervaar in shaa Allah de waanzinnige dingen die kunnen gebeuren!

  Yaqeen Institute for Islamic Research (USA)

  Yaqeen Institute for Islamic Research is a research institute which aims to instill conviction and inspire contribution based on mainstream Islamic texts. Founded by Sheikh Omar Suleiman, and with renowned muslim figures like Dalia Mogahed, Dr Abdullah Hakim Quick, Dr. Jonathan Brown, the Yaqeen Institute proves to be as a rational platform for all kind of topics.

  With the rise of Islamophobia on one side, and extremism on the other, Islam has been cast as irrational, incompatible with modern civilization, and inherently violent. This has put Muslims in a defensive position in which they constantly have to justify their convictions, while fighting off the natural doubts and insecurities that arise from such a climate.

  ICA has been granted permission by Yaqeen Institute for Islamic Research to provide you, the Dutch public, with high quality articles and other content. 

  EICRI Institute (EU)

  The European-Islamic Consultancy and Research Institute (EICRI) is an independant international organisation dedicated to shed a fair light on certain subjects connected to religion, social behaviour and society. We stand for an inclusive society where people of different background, religion and colour will coexist while the universal values are reserved. EICRI pursues these unchanging ideals through independent thinking, years of political and religious affinity with the society in Western-Europe, facts and the highest standards of research and exposition. We dedicate our work to a more prosperous and safer world.

  New Muslim Guide (UK)

  The New Muslim Guide is an illustrated introduction to Islam written by Fahd ibn Saalim Baa Hammaam and revised and approved by a number of Muslim scholars around the world.
  The book has been translated into 26 languages (including Dutch) and has a number of free electronic products and information media that are used around the world. This project, along with all its products including the logo, is the sole property of The Modern Guide.

  The Dutch Converts Online Course is partially based on this book, “De Handleiding voor Nieuwe Moslims”.

  Moslim Gemeente Curacao 

  Moslim Gemeente Curacao is de Islamitische organisatie in Willemstad, Curacao. Deze organisatie beheert een mooie moskee die door veel Antillianen wordt bezocht. Bezoek de website voor meer informatie.

  Inspirashon Di Islam

  Inspirashon Di Islam heeft gewerkt aan de cursus “Islam Basico Papiamento”.

  Sunniheim Dutch Carribean

  Sunniheim DC helpt moslims in de Nederlandse Antillen om kennis op te doen volgens de Sunna van de Profeet vrede zij met hem.

  Blijf je graag op de hoogte?

  Wil jij een seintje krijgen wanneer ICA nieuwe (gratis) cursussen aanbiedt? Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. Dank je wel.

  Pin It on Pinterest