In de media hoor en lees je bijna dagelijks wel iets over de islam. De Islam is volgens onderzoekers de snelst groeiende religie ter wereld. Hoe zou dat komen?

De snelst groeiende religie

De wereld telt momenteel bijna 7,5 miljard mensen. Hiervan noemt 2.3 miljard zichzelf christen  en 1,8 miljard zichzelf moslim. Het christendom en de islam zijn hiermee de grootste religies ter wereld.  De wereldpopulatie zal de komende decennia met een derde groeien. Het aantal moslims zal volgens schattingen met 70% stijgen van 1.8 miljard in 2016 tot bijna 3 miljard in 2060. Het aantal christenen zal ook groeien, maar met een groei van 35% zal deze behoorlijk achterlopen ten opzichte van de Islam. (PEW Research, 2017)

Waarom groeit de Islam zo snel?

Er zijn een aantal redenen waarom de Islam groeit. Ten eerste worden er jaarlijks vele mensen moslim in de wereld.

Daarnaast omdat moslimgezinnen meer kinderen krijgen dan andere gezinnen. Moslims krijgen gemiddeld 2.9 kinderen ten opzichte van het gemiddelde van 2.2 . (Telegraph, 2017)

Wat ook helpt in de groei is de gemiddelde leeftijd van moslims. Het gros van de moslims is relatief jong: 24 jaar vergeleken met het gemiddelde van 32 jaar bij andere religies. (Telegraph, 2017)

Het christendom zal veel minder snel groeien dan de islam. Een groot aantal christenen zal minder religieus worden of helemaal stoppen met het geloven in religie. Een ander deel zal overstappen naar een andere religie. (Telegraph, 2017)

Met de kwantiteit zit het goed. En de kwaliteit?

Met de ruim 1.8 miljard moslims op aarde is het belangrijk dat wij allemaal proberen om van nut te zijn voor onszelf, onze omgeving, ons geloof en onze medemensen.

Al met al is het duidelijk dat het aantal moslims steeds verder groeit. Zo hoef je je de komende 40 jaar niet eenzaam te voelen 🙂

 

Bronnen en voetnoten:

Pin It on Pinterest