Het team van IslamCursus.eu heeft er lang aan moeten werken: het nieuwe platform Islam Cursus Academie (ICA). In dit artikel gaan we in op de techniek achter webhosting. Je leest waarom en hoe dit mooie platform is ontstaan en wat onze nabije toekomstplannen zijn. Voel je vrij om op de verschillende links naar Wikipedia in dit artikel te klikken voor meer achtergrondinformatie.

Meer en verder dan klassieke hosting

Deze webhosting is geen klassiek shared-hostingproduct zoals je dat misschien kent uit het verleden. Alle hardware is nu gevirtualiseerd en elke website draait in een geïsoleerde omgeving, waarbij iedere gebruiker beschikt over een eigen ICA-dashboard. We zouden dit zelf willen omschrijven als een evolutie in de Nederlands-Islamitische dienstverlening naar jullie, onze cursisten, toe.

Hoe wordt Islam Cursus Academie gehost?

Met het oog op de toekomst wordt ICA gehost op een VPS bij de beste aanbieder van Nederland: TransIP. Wij zullen ons platform opschalen wanneer dat nodig is. Zo groeien we mee en zorgen we ervoor dat de website overal altijd bereikbaar blijft.

Hard- en software

De hardware waar ICA op draait bestaat uit onder meer 2048MB toegewezen geheugen en een Westmere X5690 Nehalem-C processor. De server bevindt zich in Delft en zal in de toekomst redundant worden uitgevoerd in Amsterdam.

Het platform draait verder op CentOS7, een zeer betrouwbare Linux-distributie.

De roadmap

Hoe ziet de nabije toekomst eruit met de Wil van Allah? Zoals gezegd zullen wij binnenkort starten met het opschalen en redundant uitvoeren van onze hardware. In de tussentijd zullen we de website verder optimaliseren en een aantal cloud-toepassingen implementeren.

Advertentievrij

Eigen leerplatform

100% in de Nederlandse taal

Veilige SSL verbinding

Supersnelle Nederlandse servers

Superveilige encriptie door bCrypt versleuteling.

Varnish Cache

Wereldwijd bereikbaar door middel van CDN

Onze website is altijd online!

Geïntegreerde 4K Ultra HD Videoplatform

Je eigen dashboard

Pin It on Pinterest